Om KMI GP

KLIMATPRODUKTER UTAN MILJÖFARLIGA & HÄLSOSKADLIGA LÖSNINGSMEDEL

KMI AB Green Products  är högspecialiserad på att eliminera  miljö-, hälsoskadliga lösningsmedel, i klimatprodukter samt forskning, innovationer, patent och utveckling  

Växtoljebaserade produkter  kan användas utan att det förekommer utsläpp av avdunstade, mycket farliga lösningsmedel.

Våra klimatsprodukter  är ej märkningspliktiga och ej skadliga och har vunnit/nominerat bl.a. Miljö-, Bästa Innovation och Skapas Foundations på rikstävling från Nobels Stiftelsen.

Mission
Vår mission är att utveckla effektiva produkter med ett ansvarsfullt grönt hjärta – våra produkter ska vara i balans med människa, djur och natur. De ska motsvara våra kunders förväntningar, vara trygga att använda och inte belasta miljön.

Produkternas användningsområde
Vi utvecklar hälso- och miljövänliga produkter för bil, båt, industri, fritid, hud, skönhet och hantverk samt vård och omsorg. Exempel på användningsområden är borttagning av bottenfärg på båtar eller tätningsmassor som Sikaflex, silikon och andra polyuretanmassor. Annat exempel är hudprodukter som tar bort plåster, limrester, nagellack & etiketter inom vård och omsorg.

Miljö- och produktpolicy
Vi strävar ständigt efter att arbeta fram produkter för en hållbar miljö. Samtidigt ska våra produkter vara effektiva och göra sitt jobb. Vi ska alltid följa gällande lagar och bestämmelser inom miljölagstiftning. Våra produkter ska inte förorena luft, mark, vatten eller skada människa och djur. Därför ställer vi höga krav när vi utvecklar en produkt.

Produkten ska:

  • Innehålla naturliga ingredienser som är komposterbara och biologiskt nedbrytbara mer  > 90%.
  • Inte alls innehålla miljö- eller hälsoskadliga lösningsmedel som avdunstar och bidrar till klimatförändring
  • Ha noggrant utvalda råvaror med hög kvalitet från godkända leverantörer enligt EUs kemikalieförordning och Reach.
  • Vara baserad på naturliga oljor
  • Vara skonsam för natur, djur och människa- Förpackas i miljövänliga och återvinningsbara förpackningar

För att följa vår miljö- och produktpolicy vidareutvecklar vi kontinuerligt vår miljökompetens och genom vårt engagemang för utvecklingen av hälso- och miljövänliga produkter ska vi påverka våra kunder till en hållbar livsstil.

Organisation
KMI Green Products är ett försäljnings- och marknadsbolag som bildades 2010 och har kontor i Löddeköpinge. Företaget ingår, ägs och styrs av KMI Kemimäklarna International AB som producerar och utvecklar produkterna. Ägarbolagets verksamhetsområde är innovation, forskning och utveckling inom avfallsreducering och produktutveckling. Lösningar för avfallsåtervinning, returprodukter och konsulttjänster levereras till kunder och avfallsproducenter.

Produktutveckling med flera utmärkelser
Produkterna för KMI Green Products har tagits fram av Nenna Olsson, kemist och ägare i KMI International AB . Nenna Olsson har fått flera utmärkelser för sitt arbete och för sina innovativa produkter.

Skapa-priset 1999
Med produkten  Nail Polish Remover  baserad på naturliga oljor, utan skadliga lösningsmedel, utsågs Nenna och hennes produkt till  Skånes bästa produkt och blev nominerat till Skapa-priset 1999. Ett pris instiftat av Nobelstiftelsen för premierandet av nya innovationer.
Finalist till Miljöteknikpris 1999
Samma år blev Nenna med sin Nail Polish Remover, i konkurrens med 90 andra deltagare, en av finalisterna i Miljötekniktävlingen som arrangerades av Miljöteknikdelegationen, NUTEK och MiljöForum Halland.
Innovationspris 2000
Följande år, utsågs Nenna till ännu en utmärkelse för sitt miljövänliga nagellacksborttagningsmedel.  Under Guldnatten i Malmö 7:e april år 2000 mottog Nenna Ahlbins Innovationspris
Translate »